Jdi na obsah Jdi na menu

Memoriál Standy Jaterky

12. 10. 2024

Dovolte, abychom Vás pozvali na memoriál Standy Jaterky, který se uskuteční v sobotu 12. října 2024 ve 14 hod., v areálu V Olšině. Příjezd automobilů k hasičské zbrojnici ve 13:30 hod., odtud pěšky k potoku. Soutěž není pojištěná a není dle pravidel PS.

Pravidla:

  1. Počet členů družstva max. 4
  2. Nářadí – PS 12 (nastartovaná), 1 ks savice (vedle stroje), 1 ks sací koš, 1 ks rozdělovač, 2 ks proudnice, 2 ks hadice C (dětské), 2 ks hadice B (dětské) vše na základně u stroje – nářadí zajistí pořadatel.
  3. Ústroj v družstvu jednotná (PS II, historická, obuv holeňová, ženy sportovní, přilba).
  4. Časomíra – stopky zajistí pořadatel.
  5. Způsob provedení – družstvo nastoupí nad břehem odkud bude startovat. Podá hlášení hlavnímu rozhodčímu soutěže. Poté si vylosuje čísla k uhašení domečku (1 - kbelík, 2- pyroman, 3 - strojník, 4 - proudař).  Po startu číslo 1 seběhne s kbelíkem pro vodu a naplní džberovku. Číslo 2 "postaví" plamínky v domečku. Čísla 3 a 4 (dle svých funkcí) uhasí domeček pomocí džberové stříkačky. Pokud dojde voda, doplnit může pouze číslo 1. Poté celé družstvo seběhne dolů k potoku, kde bude základna a nastartovaná PS 12. Libovolným způsobem napojí na stroj sací vedení, dopravní a útočné vedení a sestříkne terče. Požární útok se provede po uhašení všech plamínku domečku. Do úplného sestříknutí se nikdo nedotýká hadic, číslo 1 a 2 mohou čekat na uhašení vedle základny, nemusí čekat nad břehem.
  6. Pokus je neplatný, pokud nebudou sestříknuty všechny plamínky v domečku, dále pokud nebudou sestříknuty terče, popřípadě pokud budou sestříknuty sousedním proudem. Pomoc mimo členů družstva není povolena. (Výjimka povolena pouze u dětí, kdy po domluvě s hlavním rozhodčím může pomáhat vedoucí družstva).
  7. Za nářadí na základně si zodpovídá samotné družstvo. Na možné protesty při případných sabotážích ze strany soupeřů nebude brán zřetel :-)
  8. Soutěž bude jednokolová. V případě dobré časové organizace se po dokončení posledního útoku rozhodne o vykonání druhého kola. Pak by se započítal čas lepšího pokusu.
  9. Případné úpravy pravidel se dohodnou před nástupem na poradě vedoucích družstev.
  10. V případě velké nepřízně počasí proběhne soutěž u hasičské zbrojnice.

 

Časová osa:

Sobota 12. října 2024

Sraz pořadatelů – 12:30 u hasičárny

Soutěžící a diváci – 13:45 hod. u potoka

Zahájení – 14:00 hod. nástup soutěžících

Ukončení – 16:00 hod. (odhad)

Vyhodnocení - 16:30 hod. nástup u hasičárny

 

Pořadatelé:

Velitel soutěže: Libor Svoboda

Hlavní rozhodčí: Pavel Hrbáček

Časomíra: Kateřina Čechová, Lucie Svobodová

Zapisovatel a sčítací komise: Kateřina Čechová

Dokumentace: Martin Čech

Technické prostředky: Libor Svoboda, Martin Čech